Duminica 23 octombrie la Foisorul din Parcul Central al Municipiului Radauti s-a desfasurat a treia editie a “Targului de toamna pentru copii”.

Evenimentul a fost organizat de catre Scoala Gimnaziala “Regina Elisabeta”din Radauti impreuna cu comitetul de parinti condus de domnul Radu Ianovici si a fost sprijinit pe langa Primaria Municipiului Radauti de doua organizatii nonguvernamentale: Asociatia Pacientilor cu Neoplazii Mieloproliferative “MIELOPRO” si Asociatia “Normal Life”.

La Targul de toamana copiii au expus si au vandut la preturi modice articole hand-made si preparate culinare facute de ei acasa impreuna cu parintii sau pregatite pe loc, la targ. O parte din veniturile realizate de copiii participanti vor fi donate unor cazuri sociale din scoala restul fiind utilizat in desfasurarea diverselor proiecte scolare.

In cadrul targului a avut loc si un concurs de pictura pe dovleci precum si o prezentare a celor mai inedite tinute de toamna.

Cu aceasta ocazie Asociatia “MIELOPRO” a relansat un indemn la efectuarea examenelor medicale profilactice prin impartirea de flyere tuturor celor prezenti, indemn sustinut printr-un flashmob desfasurat pe melodii tematice. Domnul Vasile Ianovici, vicepresedintele Asociatiei “MIELOPRO” a dansat alaturi de copii, implicandu-se in calitatea sa dubla (si de presedinte al Comitetului de parinti) in desfasurarea intregului eveniment.

Entuziasmul si implicarea participantilor precum si succesul targului nu au nevoie de cuvinte – ele reies din imagini.